We zijn natuurlijk graag offline en niet bezig met werk maar gezien de combinatie van reizen en werk waarvoor we hebben gekozen is het belangrijk dat we de mogelijkheid hebben om op de plaatsen waar dat kan gebruik te maken van internet. 

Je kan onderweg de verbinding via de telefoon delen met een laptop of andere telefoons en op plekken waar voldoende dekking is prima te doen. Op locaties verder weg is er vaak net voldoende voor een aantal streepjes dekking op de telefoon en er mag dan 4g staan maar dat wil niet altijd zeggen dat de verbinding stabiel genoeg is om te kunnen internetten. 

Op onze vorige reizen naar Africa en Zuid-Amerika hebben we simpele 4g modems meegenomen om het signaal te delen, dit keer doen we dat ook maar is de installatie wat uitgebreider. 

Dit keer hebben we in de auto een RUT-X 14 ingebouwd met een 4x4 MIMO antenne op het dak en een losse richt-antenne voor op plaatsen waar de dekking erg slecht is. 

het daadwerkelijke testen zal op locatie gebeuren en mocht het niet goed werken dan zorgen we ervoor dat de apparatuur een goede bestemming krijgt. 

Op de foto ook de extra VictronConnect lithium batterij en twee laders want ook deze apparaten gebruiken energie die we niet meer uit de AGM batterij konden halen. 

Meer over de elektra setup in een volgende post. 

Similar posts